multimedia en computer services

Gratis windows 10 aanvragen.

Windows 10 is op de markt. Het nieuwe besturingssysteem zal vanaf 29 juli 2015 voor iedereen beschikbaar zijn. Voor mensen die Windows 7 , 8 of Windows 8.1 gebruiken zal de upgrade gratis zijn. En kunt u al een melding hebben voor het aanmelden. Ook je smartphone of tablet met Windows erop kun je straks upgraden. Wat kun je verwachten van Windows 10?

Het startmenu is terug

windows 10 pc en telefoon

In Windows 8 en 8.1 had u geen startmenu meer zoals we gewend waren. Veel gebruikers vonden dat erg jammer, en misten het startmenu. Microsoft is di took opgevallen en heft hier naar geluisterd. In Windows 10 vind je daarom een nieuwe startbalk. Hij is wel wat veranderd ten opzichte van de oude startbalk in Windows 7 en Windows Vista. In het nieuwe menu is de start button met het menu terug plus de tegels met apps en widgets uit windows 8 en 8.1.

In windows 10 kunt u het start menu geheel zelf inrichten. Vervang de knoppen aan de linkerkant en de tegels aan de rechterkant. Zo kun je snel de programma’s vinden die jij veel gebruikt. Naast het startmenu is de taakbalk ook weer terug in Windows 10.

Inloggen

Hello en Passport zij nieuwe functies die je terug vind in windows 10. Deze nieuwe functies vervangen het traditionele wachtwoord door middel van het inloggen met een vingerafdruk, iris- of gezichtsscan. Natuurlijk heb je hiervoor wel de juiste hardware nodig bijvoorbeeld een fingerscan voor het inloggen met de vingerafdruk. Deze hardware kan je los kopen of in laten bouwen in je pc.

Voor het inloggen met je iris of gezicht moet je pc beschikken over een Intel Realsense 3d-camera. Die kan gezichten onderscheiden. Dit wordt allemaal op de computer opgeslagen en niet in de drive (online). Zo is uw computer extra beveiligd.

persoonlijke assistent

windows 10 menu

Windows krijgt net als bij apple en android een persoonlijke assistant genaamt Cortana. Cortana kan je bedienen door middel van je vraag ingetypte of een ingesproken commando door te geven doormiddel van je stem. Je kunt Cortana altijd roepen door ‘Hey Cortana’ uit te spreken. Hierna kan je een vraag stellen bijvoorbeeld ‘hoe warm is het’ .

 

 

 

Continuum

Een andere nieuwe functie in Windows 10 is Continuum. Een heel handige functie, voor 2 in 1 apparaten die zowel als laptop en tabled gebruikt kunnen worden. want dan veranderd het interface van windows als je switcht van apparaat. Wanneer je een Surface (tabled) gebruikt in combinatie met de Type Cover (toetsenbord), zijn de tegels en andere knoppen die je op het beeldscherm ziet vrij klein. Als je de Type Cover (toestenbord) loskoppelt verandert de interface. Tegels en knoppen worden groter, zodat je ze gemakkelijker aan kunt tikken. De apps zijn nu beter geschikt voor het gebruik als tablet, dan voor het gebruik van een laptop. Het schakelen tussen apps en media moet hierdoor een stuk eenvoudiger worden.

Gamen op Windows 10

windows 10 gamesDe Xbox (de console van Windows) gebruikt al een versie die is afgeleid van Windows 8. Maar met de komst van Windows 10 zal ook de Xbox op dit besturingssysteem gaan draaien, met een grotere focus op het spelen van games. Zo kun je straks games vanaf de Xbox streamen naar tablets of pc’s die ook op Windows 10 draaien. Je kunt apparaten aan elkaar koppelen, dus bijvoorbeeld Forza spelen op je Surface-tablet, met Xbox-controller.

 

Meer doen in minder tijd

Multitasking speelt een grote rol in Windows 10. Daarom vind je in taakbalk de nieuwe knop Task View. Je krijgt hiermee toegang tot een verkleinde weergave van alle openstaande programma’s en apps. Het mooie van Task View is dat je meteen door deze programma’s en apps kunt bladeren. Dat maakt het schakelen tussen programma’s eenvoudiger en sneller. Via de Snap Assist-functie kun je apps ook van de ene desktop in de andere plaatsen. Zo kun je nog productiever zijn en meer doen in minder tijd.

En dan nu upgraden

Nog geen uitnodiging gehad van windows 10 download een tool om windows 10 te installeren

Download hier de tool via microsoft

Meer informatie over hoe upgraden naar windows 10 klik hier